Cesarstugan – Påskhelgen

Under påskhelgen gästar medeltidsföreningen Infensus Cesarstugan och bjuder på spektakulär uppvisning med tornerspel och eldshow!

”Året är 1389 och Sverige styrs av Kung Albrekt av Mecklenburg. Det är oroliga tider, många är missnöjda med det tyska styret, det viskas om uppror och motstånd bland nordborna…

Albrekt av Mecklenburg anar oråd. Han vill visa sin makt genom att sända ut sina anhängare och riddare som spioner och skatteindrivare. Alla uppror slås ner med största brutalitet. Folket är hårt pressat men vem ska befria dem? Så kom det sig att några av Kungens riddare befann sig just här i Falbygden. Under deras framtåg hade de fått höra att det vilar en förmögenhet i silver och guld djupt nere i Ålleberg. Deras begär har fått dem att söka sig hit. Det de inte vet är att något slumrar i berget, en kraft som enbart yttre hot kan frambringa….”

MAT & FIKA

Mat serveras före i restaurangen. Med biljett kan man boka vår populära soppbuffé med två sorters soppa, bröd och kaffe. Det är bra att höra av sig till restaurangen och boka bord då man vill äta. Det går även att göra på hemsidan.

Utöver soppbuffén serveras även god fika, bland annat våra belgiska fluffiga våfflor!

För mer info om öppettider, mat och meny se www.cesarstugan.se eller ring 0515-720431

PRAKTISK INFO:

NÄR:

Långfredagen 15/4 kl.18 – Riddarspel, tornerspel med eldshow

Påskdagen 17/4 kl.14 – Riddarspel, tornerspel

PLATS: Ovanför handelsboden och muséet bondens år.

PARKERING: Man parkerar där det finns plats runtom på gården. Vid många sålda biljetter kan vi behöva ha parkeringsvärdar och kommer då eventuellt ta ut en avgift per bil

INSLÄPP: Vi kommer kontrollera biljett vid insläpp så ha dem till hands.

BILJETTER PÅ PLATS: Är det inte slutsålt kommer man kunna köpa biljett på plats i handelsboden.

Kom i god tid så ni hinner parkera innan evenemanget börjar!

Varmt Välkomna till Cesarstugan i sambarbete med INFENSUS!