SM Hovdala Slott

Under kristihimmelsfärdshelgen hölls årets SM i tornerspel utanför Hässleholm på fina Hovdala Slott. Ett arrangemang i toppklass med medeltidsmarknad och tornerspel i två dagar. Vädret var fantastiskt med högsommarväder hela helgen, 12.000 besökare kom under helgen.

Infensus gäng åkte ner redan på onsdagen, så det blev fem härliga dagar i Skåne. Vi var cirka 20 personer som campade i husbil och husvagn. Flera av oss hjälpte till som funktionärer, domare och väpnare.

IMG_3877[1]

De riddare som deltog från vår förening var Silvervinge, Herman af Rudbäcksdahl, Roth af Lundsbrunn, Osborn af Gotherborg och Lejongap. På fredag förmiddag reds kval i klassiskt, bäst gick det för Roth och Silvervinge som tog sig till lördagens final. På eftermiddagen reds skills kval även här hade Infensus två riddare i topp, Herman af Rudbäckdahl och Osborn af Gotherborg gick till final.
På lördagen var det dags för finalerna och först gick klassiskt, Silvervinge slutade 6:a och Roth 12:a. Ett mycket bra resultat i hård konkurrens och med många startande. Tilläggas skall att Silvervinge red en lånad häst, då hennes blev skadad samma vecka.
I skillsfinalen blev det medaljfest för Infensus riddare, Osborn af Gotherborg  vann och Herman af Rudbäckdahl slutade 2:a, efter mycket fina ritter, som både var snabba och träffsäkra. Dom belönades bland annat med varsin guldbiljett till Falsterbo Horse Shows tornerspels cup.

IMG_3867[1]

Till sist var det dags för lagtävlingen, här ställde Infensus upp med följande riddare, Herman af Rudbäcksdahl, Roth af Lundsbrunn, Osborn af Gotherborg och Lejongap. De mötte förra årets vinnare Eques Fortem. När alla lag ridit klart var det jättespännande och nervöst, vinnare blev Arboga Redarius och 2:a platsen gick till Infensus, 3:a blev Eques Fortem.

IMG_3869[1]

På lördagskvällen hölls ett trevligt gille på slottet med jättegod mat och trevlig underhållning. Det var även prisutdelningar och här fick Infensus riddare två fina priser, Osborn af Gotherborg vann pris för bästa veteran och Silvervinge fick priset för ridderligaste riddaren som är ett minnespris.

Ett mycket lyckat SM för Infensus, nu laddar vi inför säsongens alla tornerspel.