Tornerspelet på BödaSand!

Föreningen har för fjärde sommaren besökt Öland och ridit tornerspel. Denna gång var det Böda Sands camping som fick besök. Vi red två spel, fredag och söndag. Båda dagarna bjöd på rekordvärme så det blev rejät svettigt för hästar, riddare, väpnare och banpersonal.

Campingen var fullbelagd med 6000 nattgäster och även kanal 5 var på besök, i oktober hoppas vi kunna se några av riddarna i rutan när de rider runt på campingen.

bild (1)bild (2)
De riddare som deltog var Herman af Rudbäckdal, Riddare Sjustjärna, Riddare Spjuthök , Riddare Lejongap, Roth af Lundsbrunn och Riddare Silvervinge. Riddare Vargtass och hans springare skötte häroldsjobbet galant.
bild (10)
Vi hade även ett par nya inslag i showen, båda mycket uppskattade av publiken. Draken Bertil kom på besök, han ville prova på några av grenarna och fick även rida. Efteråt var det många barn som passade på att krama Beril och fotas ihop med honom.

bildbild (3)
Riddarna fick också prova på en ny gren, detta utan häst. Den Bayerska dödsstafetten som gick ut på att springa till andra sidan tilten och svepa ett stop med okänt innehåll. Allt detta under mycket gruff och stök mellan riddarna till musiken Benny Hill. Ett mycket uppskattat inslag.

bild (5)
Under veckan har vi bott hos Maria, hon öppnade upp sitt hem och hela sin gård för oss. Både vi och hästarna kunde inte fått det bättre. En fantastiskt mysig gård med stora beteshagar för hästarna, egen festlokal i brygghuset och campingplats på innergården mellan ladugårdarna. På fredags kvällen hölls gille med mat från Lammet & Grisen. Maria visade oss även en underbar sandstrand, inte långt från gården, på östra sidan där vi badade på kvällarna. Ett stort tack till Maria!
bild (4)

Närmast drar cirkusen vidare till Mjöbäck där man kan se oss tillsammans med Skånska Björnen lördagen den 9/8.
bild (9)

// Riddare Sjustjärna