Mjölbäck 700 år!

 

I fredags drog vi i väg till Mjöbäck som ligger två mil utanför Ullared. Det var medeltidsmarknad och byn firade 700 år. Detta spel hade vi ihop med Skånska Björnen och Silver Falken.

mjöbäck

Vi startade på eftermiddagen i Skara med luftmadrass-shopping på Jula och fortsatte vidare till Borås. Någonstans mellan Borås och Mjöbäck hittade GPS:n en genväg och vi hamnade på grusväg och i brant uppförsbacke genom ett grustag. Efter mycket hysteriskt skrattande var vi till slut framme.

Vi bodde i medeltidstält och det var långt till toalett, vatten och det fanns igen el. Så vi fick verkligen känna på tältlivet och en del frös hela natten. Banan låg i en dal och dit fanns det ingen väg utan vi fick köra ner för en stenig backe och öven en äng. Som tur var hade vi lånat en pickup, den fick köra många vändor upp och ner. Vi gick upp kl 06:00 på lördagsmorgonen, för vi var givetvis tvugna att hinna med ett besök på GeKås innan spelet. Där hängde vi på låset kl 07:00.

bild (11)

De riddare som var med från Infensus var Roth af Lundsbrunn, Riddare Silvervinge, Riddare Sjustjärna och Bernhard Den Store. Vi fick representera Sverige i slaget som Mjöbäck mot Danmark. Det kom mycket publik och dom var inte så svårflörtade eftersom de flesta ville se oss gå segrande ur striden.  Självklart vann vi slaget och alla riddare gjorde bra ifrån sig.

Det var mycket trevligt att göra detta spel tillsammans med Skånska Björnen och Silver Falken, vi hoppas på fler samarbeten framöver.

När vi åkte hem tog vi den lite längre med betydligt bätter vägen. Väl hemma var det dags för kräftskiva med de andra i Infensusgänget.

Tack alla för en trevlig helg!

// Riddare Sjustjärna

Nu laddar Infensus för nästa tornerspel som är redan imorgon på Kör SM på Skogsborg!!!